Bel 0123456789 of reserveer tafels nuReserveer tafels NU

Goede Doelen

Quiet Breda
Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Wij geloven dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dit versterkt eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te óverleven. Ons streven is om mensen in armoedesituaties de kans te geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Samen zijn we meer dan één!

TopOp Kids
TopOp Kids is een stichting die zich inzet voor het welzijn van kinderen binnen de regio Breda. Jaarlijks wordt een aantal doelen bereikt, zoals het behalen van een zwemdiploma, een fietsplan voor kinderen, sint voor ieder kind en een dagje uit naar een pretpark in Brabant. Om dit te realiseren verzorgt de stichting leuke acties om geld op te halen.

Stichting Petje Af Breda
Stichting Petje af Breda zet zich in voor kinderen in (sociale) achterstandsituaties in Breda. Bij Petje af zijn wij er allemaal van overtuigd; de plek waar een wieg heeft gestaan mag nooit de kansen in de toekomst bepalen. Stichting Petje af (ver)kent talent, ontwikkelt basisvaardigheden, beperkt schooluitval, opent deuren, creëert nieuwe ontmoetingen en inspireert jonge mensen. Hoe? Door deze kinderen 30 zondagen in het jaar te verrijken met nieuwe ervaringen. Geen schoolboeken, maar praktijkervaringen en ontmoetingen met gastdocenten leren de kinderen alles over beroepen en de maatschappij. Hierbij ontmoeten we de dierenarts, de advocaat en vrachtwagenchauffeur in de klas, maar trekken we er ook op uit. Veel bedrijven openen de deuren voor ons om een kijkje achter de schermen te nemen en te ervaren hoe het werken in een fabriek is, of om op de plek van de rechter te staan in de rechtbank. Ook door het bezoeken van musea of culturele centra wordt hun wereld groter gemaakt.

Stichting WensAmbulance Brabant
Stichting WensAmbulance Brabant is in juni 2011 opgericht door twee gepensioneerde medewerkers van Ambulancezorg Brabant-Zuidoost.
Inmiddels hebben ze 4 ambulances en staan ze met 160 vrijwilligers bijna dagelijks klaar om terminaal zieke mensen te begeleiden en te vervoeren. De wensen lopen uiteen van dagje strand, een wedstrijd van PSV bijwonen tot een reis naar Lourdes. WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio’s vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis.

Stichting Happy Hippo
Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank Breda. De boxen zijn gevuld met alle benodigdheden om een kind een fijne en feestelijke verjaardag te kunnen geven. Stichting Happy Hippo richt zich vooral op de groep kinderen in Breda onder de 12 jaar, omdat deze groep kinderen nog erg kwetsbaar is voor omstandigheden en gebeurtenissen, die veel invloed kunnen hebben op hun emotionele ontwikkeling.

Stichting Educa
Deze jonge ondernemers zetten hun skills in om groei en ontwikkeling te stimuleren bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Dit doen zij volgens een nieuwe ‘leer’ methode waarbij wordt uitgegaan van het unieke talent van het individu. Wereldburgerschap, talent herkennen, erkennen en efficiënt inzetten, ondernemerschap, samenwerken en respect zijn maar een paar van de competenties welke behandeld worden.
veel succes en plezier

Stichting Pierre de Jonge SR. Foundation
Het mooie aan de Pierre de Jonge Foundation is dat ze geen geld geven, maar juist de spullen en producten die de projecten nodig hebben. Tastbare projecten  in de regio Breda, die zich richten op ouderen, kinderen en gehandicapten.